מאזור נוחות לאזור התפתחות

לוהאריה | 05.08.2019

בפודקאסט ( Podcast ) המצורף ניתן להאזין לחבילת התודעה:

 

 

בתהליך של שינוי וטרנספורמציה, אתם תמצאו עצמכם נובעים מתוך מצב קיים אל עבר מצב חדש.

זהו תהליך של התחדשות, שבו מעצם הרצון שלכם להתפתח, להשתנות ולצמוח, אתם מסכימים להפר באופן מודע מצב קיים על מנת לצאת מקיבעון וסטגנציה ולאפשר את הצמיחה והשינוי.

זהו שלב אשר עלול לעורר בכם תחושות של דיס-הרמוניה, פחד, עצב, סופיות וחוסר נוחות, הנובעים כולם מכך שיצאתם מאזור הנוחות שלכם.

⛵️⛵️⛵️

מהו אזור נוחות?

אזור הנוחות, הינו מרחב שבו תחושו נינוחות, ביטחון קיומי, תחושת מסוגלות וערך וגם התרגלות והרמוניה הנובעת מכך שהתאמתם את המציאות שלכם אליכם ואל מה שגורם לכם לחוש שקט נפשי.

אזור נוחות יבטא יעד שכבשתם, הישגים שהישגתם, התנסויות בלתי מוכרות ולא ידועות שהפכו למוכרות וידועות , חוסר מיומנות שהפכתם למיומנות.

אזור הנוחות אינו דבר שלילי. הוא מאפשר לכם לקטוף את פירות העשייה שלכם, להתרווח וליהנות מכל מה שיצרתם, להרגיש תחושה של מסוגלות, ערכיות ווודאות.

אך לעיתים אזור הנוחות הוא אשלייתי, מכיוון שהוא מבטא התפשרות והישארות במקום שהינו לכאורה נוח ובלתי מאיים, אך אינו באמת משקף את הרצון הכנה והאותנטי, את משאלת הלב ואת החלומות, המכוסים כולם בשכבות של פחד, היעדר אמונה בעצמי ואף תבוסתנות.

פעמים רבות, היציאה מאזור הנוחות, תעורר בכם חוסר נוחות, הנובע ממפגש עם משהו חדש ולא מוכר, בתוככם או מחוצה לכם: תכונות נפשיות שעוד לא נתתם להן ביטוי עד היום, חלום שהדחקתם ועולה וצף, יעד שעוד לא הישגתם, התנסות במשהו חדש ולא מוכר, ניסיון לסגל לעצמכם מיומנות חדשה וכד׳.

⛵️⛵️⛵️

ניתן לדמות את היציאה מאזור הנוחות, למגלה ארצות, אשר עולה על ספינה ומפליג לתור אחר ארצות חדשות.

מגלה הארצות מגיע לחופה של ארץ לא נודעת, ומתחיל לחקור ולגלות אותה. בתחילה, יפסע מגלה הארצות בהיסוס וזהירות, ולא יחוש בנוח במרחב החדש, אך ככל שיתור את הארץ החדשה, יגלה אותה ואת שביליה, יכיר את הנופים והמנהגים שלה, ויצבור מיומנות בהתנהלות בה, כך יתחיל להרגיש בה בנוח, עד שתהפוך ל״בית שני״ בעבורו.

אחת התכונות המאפיינות את מגלה הארצות, הינה סקרנות ורצון לחקור מחוזות חדשים. מתוך כך, גם אם לא יחוש בנוח, הוא יהיה נמרץ ומלא בתשוקה לחקור את הארץ החדשה.

כך גם בחיים האנושיים.

כאשר אתם יוצאים מאזור נוחות ומן המוכר והידוע לכם, דרוש לכם אומץ כדי להקשיב לקול הפנימי הדוחף אתכם ליצור שינוי, להפר באופן יזום הרמוניה ותחושת וודאות, ביטחון ונוחות, ולצאת אל מחוזות שאינם מוכרים לכם בתוך הנפש שלכם, או במציאות היומיומית שלכם.

אתם בודאי מכירים סיפורים רבים על כאלה שהקשיבו לקול הפנימי, הפרו מצב הרמוני ונוח לכאורה ופסעו אל הלא נודע, שינו את תחום העיסוק שלהם, או את מערכת היחסים שלהם, או את איך שהם נראים, או נתנו ביטוי לצדדים חדשים באישיות שלהם וכו..

כך גם אני התחלתי את דרכי, לפני שנים רבות, כאשר עזבתי עבודה ״מסודרת״ ו-״מכניסה״ ו-״קבועה״, והלכתי אל הלא נודע, על מנת לממש את הידיעה הפנימית העמוקה שהיתה לי שעלי להתחיל ולהביא תודעה וידע וכלים ושיטות טיפול, שיאפשרו לאחרים לצמוח ולהעצים את עצמם.

היה דרוש אומץ, ונאמנות לידיעת הלב הזו, ומוכנות ללכת כנגד הזרם, ולעשות מעשה שנתפש כמעשה לא הגיוני שדרש ממני לצאת מאזור הנוחות ולהתחיל משהו חדש.

אני זוכרת היטב את התחושה שליוותה אותי באותה תקופה, של ״פרפרים בבטן״ שביטאו סקרנות, והתרגשות לקראת הבאות, והרבה יצירתיות שבאה לכדי ביטוי מכיוון שנתתי לה מקום, ואת התחושה של ההתחדשות הגדולה ושל המון המון אנרגיה והזנה שמילאו אותי רק כי נתתי לידיעת הלב ולרצון שלי ביטוי.

באותה תקופה, לא היתה לי וודאות במציאות החיצונית, אבל היתה לי וודאות פנימית, מכיוון שידעתי בתוכי שאני חייבת להמשיך הלאה ולפתוח בפרק חדש.

בהסכמה לצאת מאזור הנוחות ההוא, יצרתי מרחב מאפשר שאל תוכו יכולתי לצקת את כל החדש. היה זה מרחב נפשי ומעשי שהיווה כלי קיבול לכל מה שביקש לבוא לכדי ביטוי והגשמה.

היציאה מאזור הנוחות יכולה להיחוות על ידי הסביבה כמוזרה, או לא הגיונית ואף יכולה לעורר התנגדות, כי כאשר אתם יוצאים מאזור נוחות, סביר להניח שבאקט הזה, תוציאו גם אחרים מאזור הנוחות שלהם, המקושר לאזור הנוחות שלכם... ככה זה במערכות יחסים ...

הסביבה יכולה להסתכל עליכם כ״משוגעים״ ולקטלג אתכם כ״אגואיסטים״ או ״לא מתחשבים בסביבתם״, כאשר בפועל, בסך הכל אתם הולכים אחר צו ליבכם ואחר הרצון המזוקק שלכם, ואינכם מזוהים עם הגדרה עצמית מקובעת או עם מה שנורמטיבי ומקובל, אינכם מרצים או מנסים לעמוד בציפיות של אחרים מכם, אלא בפשטות נאמנים לעצמכם.

אני מלאת הערכה לכאלה אשר אינם מחכים להגיע למצב של ״גב לקיר״ ויוזמים שינוי מתוך לקיחת אחריות על חייהם, ועושים זאת מתוך מנהיגות פנימית, המאפשרת להם לכתוב את סיפור חייהם באופן יצירתי וקשוב, שיש בו נאמנות לעצמם, מאור פנים כלפי המימוש שלהם וכמובן מאור פנים ורגישות גם כלפי הסביבה.

זכרו כי כאשר אתם קשובים לרצון המזוקק שלכם, הקורא לכם ליצור שינוי, ומפרים באופן יזום את המצב הנוח וההרמוני, תחושת חוסר הנוחות הינה טבעית והיא באה לומר לכם כי ערערתם מצב קיים על מנת לאפשר לנפש שלכם להתארגן מחדש, לצמוח ולהתפתח ובכך להשפיע על המציאות שלכם ועל המימוש שלכם.

חשוב כי כאשר אתם מצויים בשלב הזה, תשארו נינוחים ורגועים, ולא תלכו שולל אחרי התחושות הדיס-הרמוניות העולות בכם שהינן תחושות טבעיות, המספרות על הפרת הרמוניה קיימת לטובת הרמוניה חדשה. התחברו למגלה הארצות הטמון בכם, והתייחסו לתהליך בסקרנות, חדוות גילוי של דברים חדשים, סבלנות כלפי עצמכם והיצמדו לידיעה הפנימית כי חוסר הנוחות הינו זמני.

כאשר האדם אינו קשוב להכוונה הפנימית, לרצון המזוקק שלו ולמשאלת הלב שלו, נאחז במוכר ובידוע מתוך התרגלות, נוחות, היקשרות להישגים ופחד, הוא עלול למצוא עצמו נדחף בכוח לשינוי על ידי אירועים חיצוניים המפרים את המצב הקיים ומאלצים אותו לצאת מאזור הנוחות ולצמוח אל עבר מדרגה חדשה של מימוש והגשמה.

גם במקרה זה, חוסר הנוחות והתחושות הנפשיות המטרידות, הינן סימן לכך שהאדם נתון בשינוי וכי פרושים בפניו שבילים רבים של פוטנציאלים שאינם מוכרים לו, אותם הוא יכול לבחור לממש.

כמובן, אם אתם חשים הרמוניה ונינוחות, אין הדבר אומר שאתם שרויים בסטגנציה.

סביר להניח שאתם מחוברים לעצמכם, עושים את מה שאתם אוהבים וקשובים להכוונה הפנימית ולרצון המזוקק שלכם. 

היכולת להבחין מתי זהו אזור נוחות ומתי זהו מרחב של התפתחות והגשמה, טמונה ביכולת להקשיב לעצמכם, ובפיתוח גמישות נפשית, מחשבתית ורגשית, המאפשרת לכם בכל רגע נתון, ללא היקשרות או היאחזות למי ומה שאתם, לנבוע מכל הקיים והיש לנוע קדימה ולהתחדש.

לוהאריה